Imorgon är det sista dagen denna vecka som jag jobbar. För ovanlighetens skull! Jag som "alltid" jobbar antingen nyårsafton eller nyårsdagen, eller båda två, ska i år vara ledig hela helgen. Hoppsan sa, kommer kunna både rida i dagsljus och fira nyår utan att komma först lagom till efterrätten. Den ni! ;-) Haha, tur att de jag firar med är vana och snälla. Nackdelen med häst för omgivningen är ju att man anpassar tiderna efter hästarna, inte festerna.

Så, idag fick Q vila (jag har faktiskt inte varit i stallet ikväll, var där innan jobbet i morse och åkte inte ut nu på kvällen...) och imorgon får hon vila eller så tömkör jag lite på banan beroende på hur hård den är. Idag hade bananfrusit lite så den var bra knögglig, då får det vara. Men är den mjuk imorgon kan jag rasta henne lite.

Sen har jag ett par veckor till på jobbet där jag jobbar dagtid flera av dagarna innan schemat (för min del) återgår till att ha ett par lediga vardagar. Lika mycket som jag gillar att vara ledig för att jag hinner rida medan det är ljust, lika mycket gillar jag att jobba eftersom det innebär högre siffra i lönespecen sen ;-). Man kan inte få allt, så därför är det skönt att jobba mer nu när det ändå passar bra att vila Q lite, det är tråkigare (rid- och tävlingsmässigt) att ha fulla veckor under tävlingssäsongen. Samtidigt är det lite lättare då eftersom det är ljust längre så man kan rida när det är ljust även om man jobbat.

Det ständiga dilemmat i hästvärlden, hur man ska kunna rida i dagsljus. Tur att vi går mot ljusare tider nu, förhoppningsvis får vi snart hjälp av lite snö med så blir allt ljusare igen :-)