Tisdag: jag började 11 så jag hade utsläppet och hann rida och fixa stallet på morgonen. Skönt att rida i ljuset! Quinnie gick rakt fram hela vägen, om än långsamt vissa bitar.

Onsdag fick hon vila

Torsdag: Började 11 så samma procedur som i tisdags. Duktig häst som blivit väldigt duktig på att anpassa steglängden efter underlaget. Att låta hästen gå och småhalka lite (isigt stora delar av vägen) är ju verkligen inte att rekommendera egentligen, men för en häst som Q är det rätt bra. Hon tvingas tänka och kan inte bara älga på och hon får hjärngympa på köpet. Hon var riktigt duktig på att ta små, korta steg där det var halt och sedan kliva på med långa, avspända steg där underlaget tillät. Hon kunde även galoppera med huvudet lågt och vara avslappnad, stora framsteg mot förra veckan! Det var även nyttigt för henne att behöva gå där jag bad henne och att gå med bakbenen i frambenens spår. Hon är rätt svår att komma åt där i vanliga fall men igår var det självkorrigerande, så fort hon satte ut ett bakben hamnade hon lite på isen och det blev lite halt vilket gjorde att hon plockade in det igen.

Fredag: har inte bestämt än om jag rider eller inte, beror lite på underlaget. Är det is ute vill jag inte vara ute i mörkret och är banan frusen kan vi inte heller vara där. Så det beslutet tar jag efter att jag kommit till stallet.