Vädret har gått och blivit sinnesförvirrat och bjuder på strålande sol, 6 grader varmt och blå himmel, i mitten av januari... Jag tackade för det och tog en längre sväng med Q idag, det gäller att passa på när man är ledig :-) Förutom att hon har väldigt svårt att acceptera att hon inte får gå ställd åt vänster hela tiden men så kan det ju vara ibland. Efter ungefär halva turen brukar hon inse att högertygeln är min så då brukar hon släppa igenom även höger ganasch. Innan det går hon mest som en giraff, så dressyrläraren på Strömsholm som sa att hen alltid red ut med graman för att det var viktigt att hästen gick i form hade fått dåndimpen av att se oss, hahaha. Huvudet rakt upp och en sprättig trav, mmmm så fint! Som hästägare och ryttare gäller det att välja sina strider, med en häst som Quinnie är det desto viktigare att ta rätt strider och undvika resterande. Det här är en typisk sådan som man nonchalerar, klapp och beröm för att hon går framåt och när hon är mottaglig för det kan man be henne sänka huvudet och då är det inget problem. Om hästen får bestående men av att gå 10 minuter med huvudet uppåt tror jag man har andra problem i vardagsridningen än just de 10 minutrarna. När Quinnie väl kommer igång slappnar hon av, släpper loss i ryggen, spänner magen och länger överlinjen och vips går hon i en självbärig form utan att vi behöver ta en diskussion. Det tror jag är mer hållbart i längden. Plus att Q hade blivit arg på mig om jag gjort annorlunda, så hon ger mig inte riktigt något val. Her way or no way är det som gäller.

Elly och Bollen fick nöja sig med lite mysstund, något Bollen skulle kunna göra hela dagen tror jag. Han är så social och vill så mycket men kommer hela tiden på sig själv att han inte får smaka på matte, inte klia tillbaka och inte börja leka. Inte lätt då inte när man är 6 månader gammal. Han har koll på gränserna (tack Q!) men kan inte låta bli att fråga om de fortfarande gäller ibland, som vilket föl som helst. Hans favorit är just nu när man kliar längs med tänderna på utsidan av kinden, det kliar väl ruskigt mycket där när de växer kan jag gissa. Jag vet ju hur det var själv när senaste visdomstanden var på väg ut, jag kan bara ana hur det är för honom med många tänder samtidigt. Inget jag vill byta mot direkt.

För ovanlighetens skull är jag helt klar i stallet och har inte planerat att åka tillbaka dit mer idag, så nu har jag hela eftermiddagen och kvällen att göra vad jag vill (ingenting?) på och det ska bli så skönt!