I lördags jobbade jag till 17 och sen hade jag lyxen att ha hjälp med marktjänsten i stallet, guld värt! Det innebar att jag och Q kunde skritta runt en runda med lite trav och galopp, svårt med så mycket mer när det är hårt och halt bitvis. Quinnie funderade vid ett ställe på om det var nödvändigt att verkligen fortsätta framåt, går man höger över fältet kommer man ju raka vägen hem på typ 5-7 min istället för att gå rakt fram och gå runt på kanske 20. Rätt relevant fråga ändå, men svaret var rakt fram så efter några meter i sidled åt båda hållen accepterade hon sitt öde och fortsatte gå. Inte lätt när matte bestämmer ;-)

Igår var vi på äventyr, hehe. Hon var riktigt, riktigt fin att rida. Mjuk, bra tryck bakifrån med kunde gå kvar lång och låg med rundad överlinje. Avslappnad och var enkel att korta upp galoppen och gå in på liten volt för att sen gå ur och ut i en större galopp. Hon är bara så häftig när hon går så :-) I slutet kunde jag galoppera i lätt sits på halvslappa tyglar och hon var fint rundad med låg nacke och balanserade av sig själv väldigt bra utan att trilla iväg eller hamna på bogarna. Tänk om vi kunde få med oss den lösgjordheten, balansen och lydigheten till tävlingsbanorna sen, då kan det bli kul! lite mera styrka och finslipning av tajming bara så är vi snart där jag vill att vi ska vara. Får se om Quinnie håller med och fortsätter ta kliv framåt istället för bakåt eller åt sidan bara... Har jag tur var lite miljöombyte och en hoppträning vad hon behövde för att kyla ned skallen lite, jag fortsätter hoppas och tro på det så kanske vi kan väva in lite ryttar-plecebo i allt med. Jag tänker att det i varje fall inte kan göra någon skada.

Förhoppningsvis får vi till hoppträning hos Mariette denna vecka, vore bra för mig att få en koll på att jag inte lagt mig till med dumheter sen sist jag tränade, det börjar ju bli väl få träningar senaste halvåret nu. Hästen är i varje fall bättre än någonsin i kroppen (när hon samarbetar med mig) så jag har ett bra utgångsläge bara jag lyckas få med mig henne på tåget. Planen idag är en förhoppningsvis mysig uteritt i lite snö, så jag ska hålla tummarna att det inte är för halt utan att det går att galoppera lite, men det visar sig om ett par timmar, håll tummarna för oss är ni gulliga!