Härlig, ledig dag idag. Sovmorgon, motionera Elly, hoppträna Quinnie och sen träff för arrangörer och ryttare inom fälttävlan i Östergötland. Med andra ord är kontot för inspiration och pepp inför säsongen laddat på nytt.

Vi börjar i rätt ordning, första gången på Ellys rygg sen någon gång i höstas. Hon tyckte det var på tiden och att det var roligt. För att vara henne gick hon i en bra form, inte för att vi höll på så länge men ändå. Alla meter i rätt form är bra meter ;-) Vi höll oss hela tiden inom synhåll för Bollen så att han inte skulle bli för orolig (och för att jag skulle kunna hålla koll på att han inte började springa). Vi var väl borta typ en kvart totalt varav kanske 3 minuter var blandat skritt och trav. Det gäller att inte gå för fort fram nu i början, även om jag tror att hon har behållit en rätt bra grundkondition. Väl tillbaka i hagen var Bollen glad och hungrig. Elly var rätt nöjd med att han åt, antagligen tryckte det på lite i juvret. Skulle jag gissa skulle jag säga att han äter ungefär en gång varannan timme, rätt ofta ändå med andra ord.

Sen bar det av på hoppträning till Mariette, äntligen! Quinnie var lite spooky och spänd men hoppade riktigt fint. Sista varvet låg hindren på ca 120-130 och hon studsade över som ingenting, med bättre teknik än någonsin. Det är kul när det går åt det hållet! Mamma filmade så ska se om jag kan få tag i den och klippa ihop något för hon kändes väldigt fin. Hon är så reglerbar och håller ihop kroppen och galoppen även om hon får längre tyglar vilket underlättar mig jobb.

Hem och duscha och i med lite mat och sedan iväg på mötet. Bra möte med bra diskussioner som förhoppningsvis leder till roliga saker under året. Det finns många tävlingar att åka på här i Östergötland så nu gäller det att vi marknadsför oss så att vi får starter också. Extra kul att Mantorpsryttarna ska ha Lag-SM, nu gäller det bara att vi håller och hela och rena så vi kan få vara med och rida i lag.