Hur skönt det är att de enda sakerna jag har inplanerat i helgen är hästarna? SÅ skönt! Förra helgen träning och nästa helg jobb så denna helg ska jag njuta av att knappt ha en enda tid att passa (förutom när hästarna vill ha mat ;-)).

Veckan har hästmässigt varit ganska lugn. I måndags ville inte Q bli riden, till Ellys stora lycka. Jag misstänker att Quinnie hade träningsvärk så hon talade om att hon inte var sugen på någonting. Till skillnad från Elly som gärna hittade på något. Sagt och gjort, 20 minuter ungefär var vi borta, kanske 2 minuter galopp och resten skritt. Elly hade nog gärna fortsatt galoppera en bra stund till men jag ville dels inte vara borta för länge för Bollens skull och dels inte riskera att överanstränga henne. Det var första gången mamma häst var borta från synhåll för Bollens del, något han tog rätt mycket med ro. han skrek en del efter henne men stod mest och tittade efter oss, där är de andra hästarna guld värda. De bara står och vilar så när han börjar bli lite uppjagad och tittar på dem inser han att det inte är något att jaga upp sig för och då ställer han sig bara och ropar lite. Elly brydde sig inte ett dugg om honom, hon vinklade inte ens bak ett öra, haha. Snacka om att lämna över ansvar till Q. Elly passade på att bralla lite, hon hade nog gärna sprungit snabbare också men jag tänker att vi kanske skulle börja lite lugnt. Fördelen med att de gått i stor hage är ju att hon hållit igång sin grundkondis ganska bra under tiden, det underlättar nu när hon ska igång.

I tisdags hade vi bord bokat 2 h efter att jag slutade, det var inte jag som bokade men med ett sällskap på typ 12 blev det vad som passade flest. Snabbvisit i stallet med hjälp av C som åkte på mockningen gjorde att vi var nästan i tid. Q stod och såg ut som "vill du ta in mig får du först jaga mig" så jag tolkade det som att hon ville vila en dag till.

Jag jobbade i onsdags och var rätt seg efter så hästarna kom in lagom till kvällsmaten, ingen idé att fråga om ridtur då inte talade fröken tydligt om.

I torsdags däremot, då stod hon på kö vid grinden och tittade på mig och talade tydligt om att idag skulle jag minsann rida. Om hästarna är tydliga bara vi lyssnar på dem? Svar; ja. Pigg och framåt och en sån där skön uteritt på halvlånga tyglar där hon bestämmer tempo så länge bromsen fungerar. Jag tror de är bra för välmående hos både häst och ryttare. 

Igår var vädret tråkigt och eftersom hon ändå vilat stora delar av veckan tänkte jag att då kunde hon få en till vilodag, fast med ordentlig rykt istället (all kärlek till 3-4 ha hage, kuperat och bra så hästen går mellan ½-1 mil om dagen <3). Hon såg rätt nöjd ut med det med. Ska hon vila kan hon lika väl få göra det ordentligt.

Nu i helgen tänkte jag passa på att njuta av att vara ledig, förhoppningsvis hinna rida båda och ev åka iväg med Q. Gäller att se till att hålla henne mentalt aktiverad nu så hon fortsätter vara rolig att rida!

Nu ska jag ut och gå en sväng i det våriga vädret innan det är dags för lunch och sen väntar stallet. En bättre dag, helt enkelt.