Lördagens fantastiskt fina väder höll i sig även tills jag hade ridit. En kompis som har sin häst i samma stall fick rida lite på Elly. Hon är sugen på att hjälpa till med henne och jag tar tacksamt emot hjälp så jag ska tussa ihop de där två. Just nu är Elly lite överladdad över att få ridas, hehe, så jag tog ett varv på fältet med henne först där hon fick sträcka ut lite så hon skulle kunna sköta sig sen. Det började bra med att jag knappt hinner skritta 15 meter innan Elly fattar galopp, en fin fattning där hon satte sig ordentligt så vad gör man? Det är bara skaka på huvudet, skratta lite och vara tacksam över att hon visar sån glädje över att ridas. Hon hann med 2 fina byten, ett på min hjälp (som var rent!) och ett som hon löste själv när hon svängde. Tänk om vi kunde börja få ordning på de där bytena så de blir rena... Quinnie och jag tog sen en sväng i skogen och avslutade lite på fältet för att hon skulle släppa igenom lite i sidorna. Hon var väl inte helt nöjd med att inte få gå hem men jag tyckte att hon gott kunde börja jobba lite igen nu efter att ha vilat sig igenom veckan.

I söndags fick Bollen följa med på skrittur. Han tyckte det var orättvist att mamma fick gå på  äventyr men inte han så han fick gå som handhäst. Något han var mycket nöjd med. Quinnie råkade jag rida 2 h i söndags. Vi skrittade fram på grusvägen kanske 15-20 minuter fri skritt. Sen lite skrittjobb på det, sen värma upp i galopp säkert närmare 30 minuter med skrittpauser på vägen och sen var hon äntligen lösgjord och mjuk så då passade jag på att träna lite mer. Jag hade dressyrsadeln för att känna om jag verkligen behöver byta den och för att börja träna i dressyrsadel igen, säsongen närmar sig. Tyvärr känns hon lite låst i bogen i traven, hon blir lite kort och trippig och får inte riktigt samma luft under sig som hon får i hoppsadeln. Inte så att hon känns påverkad ridmässigt utan mer gångartsmässigt. Så vi får se, kanske blir att byta sadel till sommaren eller så när jag kunnat spara ihop mellanskillnaden. Den ligger inte dåligt så den är rent av olämplig utan det är mest att jag inte får fram så mycket trav som hon kan ha. I galoppen är det inte alls samma skillnad, men hon har ju en bättre galopp än trav med så det är säkert bidragande.

Jag hade tänkt blogga i söndags men typ 1 h extra på hästryggen i kombination med att jag ändrade jobbtid från 9-18 till 6-16 gjorde att jag prioriterade sömn när jag väl kom hem. Igår sen skrittade jag och Q en sväng i skogen. SÅ! skönt att hon nu lugnat sig så jag kan rida utan graman (den har varit av sen KG-träningarna) och låta henne gå på långa tyglar utan att hon börjar konstra. Hon går snällt framåt och med bra bjudning. Guldstjärna på det. Det är ju väldigt mysigt att kunna skritta runt i mörkret på smala stigar i skogen med en positiv och glad häst med spetsade öron. Hur man förgyller sin vardag.

Idag tyckte hon att hon skulle leka när jag skulle ta in henne, så efter att ha tvingat runt de andra ett och ett halvt varv runt hagen bestämde hon sig för att hon var klar så jag fick ta in henne. Hon har egna idéer, det måste jag ju erkänna. Hon motionerade i alla fall Elly åt mig, tänker jag. Sen tog vi en runda genom skogen så hon fick galoppera av sig lite, vilket hon var väldigt nöjd med.

Någon annan som var nöjd är mina svärföräldrars hund, "vi" (egentligen han men jag lånade hunden lite) var hundvakt idag så han fick följa med och ha stalltjänst. Han skötte sig bättre än vad jag hade väntat mig och var väldigt nöjd med att bara vara med, han lyckades dock skita ned sig så han fick bada när vi kom tillbaka. Tur att det är smidigare att bada hund än häst! Det är rätt mysigt att ha med en hund i stallet, så länge de sköter sig. Lite sällskap är alltid trevligt :-)