De senaste veckorna har rusat förbi i 16-timmarsdygn, så att nu för andra dagen i rad sitta och göra absolut ingenting är verkligen såååååå skönt. Ikväll väntas hoppträning så innan dess åker jag ut till stallet för att fixa så att allt är klart och eventuellt rider jag Elly en liten sväng. Men tills dess, fokus på avslappning och att lata sig. Det behövs det med ibland ;-)

Quinnie har senaste veckorna varit fin, vi har hunnit med att låna en dressyrsadel som än så länge verkar falla damen i smaken. Jag gillar den, jag hamnar betydligt bättre och kan inverka lättare. Jag satte den på Elly i söndags och hon sa bara "ja tack matte, den här vill jag ha" och så passade hon på att ge mig lite träningsvärk i ljumskarna med. Hon har en väldigt stor och rund galopp till skillnad från Quinnie så nu när hon fick plats att veckla ut den märkte jag av det i en helt annan rörelse över ryggen. Elly är otroligt rolig att rida just nu, full med energi, framåtbjudning och hyss. Som jag saknat det!

Hon och Bollen var iväg på löshoppning förra helgen och det gör hon som vanligt med bravur. Bollen har helt klart en bra förebild där. Från att man släpper henne behöver man smacka en gång för att få henne att ta galopp, sen bara går hon och tycker att det är jättekul.

Quinnie har istället fått åka på hoppträning, vilket hon får stor guldstjärna för. Riktigt bra känsla och fin hoppning. Annars har vi mest ridit ut, konditionstränat lite och sen jag hämtade sadeln i torsdags försökt lägga in lite mer dressyr.

Vi hann även med en sväng på terrängbanan i lördags. Jättefin på hinder och hoppar allt precis som man kan förvänta sig, men det är något jag inte kan sätta fingret på. Det där med att komma fram till hindren ställer till det lite. Men jag måste fundera lite på den karamellen och konsultera proffsen för att se vad vi kan tänkas behöva göra åt det.

Just denna vecka laddar vi för årets första hopptävling på söndag, så kul! Smedstad har tävling och då gäller det att passa på, fina tävlingar på fin anläggning och dessutom nära och bra. Tanken just nu är att försöka ha bra rytm och tempo och eventuellt svänga lite snävt, om vi tar oss till omhoppning.