Tisdag förra veckan: hoppträning. Q kändes lite ofokuserad och loj. Hoppade bra men lite tittig. Kändes ändå bra inför helgens tävling.

Onsdag: hade hon inte lust att komma in, hon longerade sig själv runt mig i hagen så jag tog Elly istället, som gärna tog en runda. Första gången vi red ett varv och inte kom tillbaka från samma håll, men Bollen hade redan hunnit iväg med de andra i hagen så han hade inte tid att bekymra sig så mycket. 

Torsdag: Quinnie sugen på en sväng trots sen kväll, barbacka med grimma och grimskaft och hon valde väg. Typ en halvtimme skritt på olika vägar, terapi för en annan. Den dagen mina tävlingshästar inte går att rida ut med på det sättet den dagen har jag gjort något fel i utbildningen...

Fredag: vila 

Lördag: ett jättebra pass på banan! Hon var sååååå fin. Lugn, avslappnad, där och rund men ändå med bra tryck bakifrån. Riktigt rolig att rida!

Söndag: tävling. Vi drog till med en 3e plats i 110 efter en dubbelnolla :D Hon var väldigt rolig att rida, hoppade bra och lyssnade fint på hjälperna. På sista linjen kom fälttävlanshästen fram så där gick vi på 7 galoppsprång istället för 9 som många andra ;) Men å andra sidan vänder jag inte lika snävt. I 120:n började vi väldigt bra över första hindret, sen fick jag till en riktigt bra sväng mot 2an (A:0 bedömning så bra tempo och tajta vägar var tanken) men i sista galoppsprånget innan hindret frös hon till mitt i, så hon gjorde ett halvt försök att hoppa hindret men petade ned det, så vi fick ta om. Sen kom vi över det men då tvärstannar hon istället halvvägs mot 3an, en fin liten typ halt, vända henne rätt (man red som en snett igenom mot mitten på långsidan över 2an och sen ut längs med långsidan på 3an), fatta galopp och sen ta hindret på några galoppsprång. Inga problem då inte. Sen var hon lite spänd så vi fick med oss en bom där vi inte kom på bra avstånd, men i övrigt hoppade hon bra i ett bra tempo så jag är ändå väldigt nöjd med henne och min egen ridning. Jag blev inte stressad eller lät hennes spöke förstöra utan jag fortsatte bara som om inget hade hänt och hon kom ändå tillbaka till mig och lyssnade även om hon blev rädd. Min tanke är att hon såg något på läktaren som tog hennes fokus, det var rätt fullt på läktaren så det kan ha räckt att någon reste sig, ibland är hon lite splittrad i vad hon fokuserar på den där damen...

Måndag: hade hon inte lust att bli riden, så hon fick njuta i solen utan täcke hela dagen istället. Elly och jag tog en sväng i sällskapen av vovven, som fick stor guldstjärna när han lydigt sprang med hela rundan lös. Skön tur för alla inblandade :)

Tisdag (idag): Linda kom på morgonen och gick igenom hästarna, sen ut i hagen i solen och njuta. Ska försöka skriva mer om vad hon sa i veckan, men hinner nog först i helgen eftersom jag jobbar.