Torsdagen började tidigt, de hade lagt dressyren för vår (CNC1*) klass torsdag fm så vi åkte från stallet typ 04:30. Mmm, var inte så katig då ;-) Kom ned, såg att hon hade skvätt lite i transporten så misstänkte att hon kanske hade börjat brunsta. Märktes direkt i ridningen, mjuk och fin i lång och låg form men så fort jag bad henne komma upp lite försvann högerbogen. Det är ungefär så hon gör när hon går i brunst, hon blir inte dum eller jobbig utan får svårt att skritta och har inte riktigt tid att hålla koll på den där bogen. Hon blir lite disträ på något sätt, går inte riktigt att beskriva men märks även tydligt vid lastning när hon plötsligt kan vända och gå rakt av rampen ut åt sidan för att sen se ut som "Jahaaaa. Skulle jag bara gå in?" när jag vänder runt henne och ber henne gå på. Så går hon rakt in. Lite samma känsla i ridningen, fast med bogen då. "Ja just det, den skulle jag hålla in ja" och sen är hon mjuk och rund 10 meter innan den trillar ut igen. Inget stort och nog inget som syns utåt så bra, men det känns stor skillnad. Med tanke på förutsättningarna kände jag att jag är nöjd om vi kommer ut utan byten och över 60%, för bättre var vi inte. Även om jag innan hade 65% som mål. Hon kunde inte skritta, som befarat så där fick vi ett par 5or med "diffusa steg" när hon skrittade med fram och travade med bak... Sen fattade hon fel galopp (ja, det var faktiskt hon, för hon lyssnade inte på mig utan tittade på publiken, precis i fattningen kör hon ut höger bog och då blev det vänster galopp, jag hade inte kunnat rida annorlunda) men gick att rätta snabbt. Inga byten och rund galopp. Så hade vi haft 6or där istället för 5-5 (skritt) och 4 (fattningen) hade vi varit uppe runt de 65, nu blev det strax över 62.

Efter dressyren åkte vi med Quinnie till hennes tillhöll för helgen, en bekant där hon skulle få gå ute. Så mycket skönare för hennes del att gå i en "stor box" i form av en gräshage än att vara i en 3x3 box. Hon var väldigt nöjd med det beslutet!

 Rund och fin galopp.

Försöker få in högerbogen, upp med höger hand, in med höger bak och jobba med tagen bakdel. Brukar gå! Men här syns det att hon inte riktigt vill ge efter i ganaschen utan snarare är rak mellan 1a och 2a nackkotan. Får jag bara loss den spänningen så blir hon makalöst fin, men inte denna gång...

Fin trav!

Hoppningen gick sedan lördag em. Sovmorgon för oss med andra ord då Quinnie hade mat och vatten och ju redan gick runt i hagen. Fin på framhoppningen om än lite spänd mot alla andra då det var väldigt rörigt och ostrukturerat. Precis det som hon inte gillar, med andra ord. Väl inne på banan hoppade hon bra, jag fick inte riktigt med henne i svängen till 2an så där fick jag rida fram lite. Sen satt jag upp och tog en halvhalt för att få in 7 till 3an, så där blev det snarare 7,5 så hon la in 8 och då blev det för trång. Helt och hållet jag som får ta på mig, hon gick ju och blev lydig över natten för ett par veckor sedan och jag har inte riktigt lärt mig hur lite jag behöver räta på mig för att hon ska komma tillbaka. Förhållande hjälper går igenom ca 10 ggr så fort så jag har inte riktigt hängt med. Resten av banan tog jag inte i henne alls utan red på mer och tog halvhalterna genom att räta upp mig, mycket bättre och hon visade på fina språng.

In med henne i transporten och sen gick vi banan. Ungefär samma sträckning som förra året med en del hinder utbytta och vissa flyttade till ny placering. Fin, välbyggd bana som var utbildande.

Tillbaka med henne till hagen och sen skulle vi hitta mat till oss. Inlägget om terrängen blir rätt långt så det kommer imorgon, det gick ju inte riktigt som planen där ett tag...