Eftersom det bara inte går att avsluta tävlingssäsongen i augusti fick det bli en tävling innan årets slut, hehe. Vi åkte alltså på hopptävling igår, vi har sen augusti gjort en riktig hoppträning och skuttat lite över småhinder på sandbanan vid stallet två gånger. Uppladdat för att jag inte ska vara helt i fas med andra ord. Lägg till att Quinnie dessutom blivit så väldigt mycket lydigare att jag inte riktigt har koll på hur jag ska rida henne så förstår ni att det blir ytterligare lite spännande, haha.

110: Quinnie backade av en del på framhoppningen så jag fick inte riktigt bra tempo där inne, men bra galopp och fina språng. Väl inne på banan satte jag ett bra tempo och försökte bara hålla rytmen. Hon tittar ju aldrig på hinder men saker runt om däremot, de är ofta noga att inspektera, så även denna gång. 1-4 hoppade hon jättefint, var med mig och hade bara ökat farten lite, efter 4an (kombination) fick vi inte riktigt ordning på galoppen. Man red längs långsidan ned mot läktaren så lite korsgalopp på det och sen en häst som tränger från läktaren gjorde att svängen mo t5an inte blev riktigt bra. Jag såg ett framåtläge men ville inte börja släppa iväg henne så tog en halvhalt och då kommer frambensfelet eftersom hon kommer för nära på ett inbromsande sätt. Resten av banan hade vi fint flyt och bra språng. Jag är nöjd, jag vet varför vi rev och jag vet vad jag kan göra åt det. Målet var en rytmisk runda i bra tempo och det hade vi, skulle vi inte ha ridit klassen efter hade hon fått gå stort och då hade hon troligtvis inte rivit men börjar jag släppa iväg henne där är risken att hon sen bara fortsätter öka och jag inte riktigt får syr på henne.jag är väldigt nöjd med hennes språngkurva som blivit klart bättre, även att hon väntar på hindren på ett annat sätt nu.

120: Fortfarande lika avvaktande häst på framhoppningen men bra språng. Hon blev lite hängande över oxern men det är ju inte så konstigt när hon galopperar mer uppåt än framåt på väg mot hindret. Hon gillar fälttävlan bättre, (oftast) inte lika trånga framhoppningar ;) bra rytm inne på banan, vi får med oss frambommen på 4an, jag vet inte riktigt varför men tror att jag hade lite för dålig galopp i början av svängen vid kortsidan och att jag sen red iväg henne lite när jag väl insåg det vilket gjorde att hon inte var tillräckligt snabb upp med frambenen. Vi fick även med oss 7an, där blev det lite samma läge som mot 5an i 110n, nte riktigt ordning på galoppen i svängen så hon blev lite platt. Resterande hinder hoppade hon väldigt väl och vi hade denna gång inga kråksprång eller dåliga avstånd, bara lite för lång/platt häst på 2 hinder. Stort framsteg från min sida, som gärna börjar lägga mig i och fippla när jag blir osäker, nu red jag istället. Tiden blev lite lång dels för att vi inte alltid hade styrningen så vägarna var halvlånga och sen dessutom stod ryttaren efter min ivägen (!) på ett ställe. Jag vet inte riktigt hur hon tänker när hon går och ställer sig mellan några hinder och en dekoration där ungefär hela startfältet har ridit för att spara tid. Nejminsann, där stod hon bra tyckte hon! "Tur" att jag inte var felfri fram dit, då hade jag blivit galen på henne ;-) Jag var på väg att ropa "akta" men insåg att då hade hon hamnat mitt framför mig ändå, fast mellan hinder och sargen så jag fick "glatt" rida runt henne istället.

Jag är nöjd med dagen, Quinnie var väldigt nöjd med sig själv och vi har en bra känsla med oss nu. Så nu ska bara ryttaren lära sig rida sin lydiga häst också, så blir det bra lagom till i vår ;-)