K-G Svensson, vilken stjärna! SÅ bra känsla som jag hade med Quinnie igår har jag aldrig haft innan. Mjuk, elastisk, lugn i munnen (hon brukar gapa lite ibland när vi inte är helt synkade = jag inte lyckas förklara vad jag vill) och bara så härlig. Jag fick beröm för att ha fått henne väldigt lydig och att jag förbättrat framförallt galoppen mycket sen sist - alltid lika kul att höra :-D Speciellt eftersom jag inte har trimmat på det sättet på ungefär 3 månader...

Elly fick vara med en liten sväng hon med, jag har tyckt att jag inte får till det där sista i tömkörningen så jag bad K-G titta på det. Han höjde då tömmen lite och vips så hade vi löst det.

Grunder, grunder och lite mera grunder är vad han jobbar med. Alltid lika fascinerande att titta på och lyssna när han tränar ekipage! Om det så är att se skillnaden på en piaff när ryttaren rider lite för mycket med sätet eller om det är när en unghäst slutar springa och slappnar av. Det är samma typ av arbete från ryttaren men på olika detaljnivå, det finns en genomgående röd matta (röd tråd räcker inte, det är tydligare än så ;-)) hela vägen från basnivå till GP nivå och det är oerhört inspirerande att se eftersom om man då väl lär sig hur man ska göra kan man applicera det på vilken häst som helst. Att han dessutom är stenhård på att man ska rida från skänkel till hand, att hästen ska gå fram för benen och inte sätet och att man mjukt ska fånga upp det i handen går precis i min smak. Tänk om man kunde få skugga honom under några veckor, så mycket bättre ryttare jag skulle bli bara av att lyssna. Nu ska jag istället försöka få ned honom hit igen, så får jag passa på att suga in alla hans ord då.

Bättre sammanfattning om båda passen kommer, kanske inte idag eller imorgon dock.