Quinnie var riktigt duktig idag. Vi tog oss, via ett par bilbyten (måste ha en bil med dragkrok för att dra släp), iväg på hoppträning idag. Det gäller att passa på att träna när hon är rolig att rida. Livet blir lättare då. Lite mjukare i kroppen än igår men samma tryck bakifrån och nästan lika lydig. Lite jobbigt att möta andra hästar (som vanligt) och lite för kul att hoppa lite höjd på hinder igen så hon blev lite stark någon gång men annars var hon jättefin.

Fokus idag var lydnad, travhoppning och travbommar blandat med hinder. Travbommar - travhoppa - hoppa i galopp - tillbaka ned i trav - travbommar och liknande. Nyttig övning! Quinnie var förvånansvärt lydig med tanke på vad vi sysslat med senaste månaden... Hon tog halvhalterna och gjorde fina övergångar från galopp till trav med bibehållen takt, balans och framåtbjudning. Häftigt ändå hur hon kan ha musklat sig och stärkt sig på det vi gjort sen i höstas. Man ska aldrig underskatta uteritter och mycket galopp i hästens tempo, det är där the magic happens, tror jag. För med styrkan kommer lydigheten och med lydigheten kommer känsligheten och där har man plötsligt de delar man behöver för att ridningen ska vara rolig.

Nu kan jag ha Quinnie i ramen, i bra grundgalopp, med avslappnad och rund överlinje och ifrån det kan jag sedan länga tygeln sista galoppsprånget utan att hon faller isär. Eftersom hon orkar bära sig själv i det läget är hon kvar där även om kontakten minskar, vilket gör att hon välver halsen bättre i språnget och därmed får upp ryggen lite mer än vanligt. Tack vare det landar hon i bättre balans och eftersom hon inte har ett lika flackt språng utan ett rundare hamnar hon in i ramen igen i landningen till skillnad från hur det har varit innan när hon rinner ifrån mig. När hon är med mig redan i landningen kan jag bara räta upp mig och ta en halvhalt och så är vi redo för nästa hinder. Enorm skillnad ridmässigt och det är när hon är såhär som hon är så magisk! Det känns verkligen som att allt är möjligt, inget hinder för stort, inget avstånd för krångligt utan att bara löser sig eftersom hon är där. Tänk om vi kunde få behålla den här känslan även under uteritterna från och med nu, det vore något det.