Idag har jag firat min första födelsedag som sambo, den ni! Det här med att få tag i lägenhet i den här staden är ju inte det lättaste men nu har vi äntligen lyckats. Så idag åt vi födelsedagstårta med familjen, ståendes, sittandes på golvet eller på någon av de få stolar vi har... Vi har inte riktigt fått ordning på de bitarna än. Men tårtan var god! Det är väl ändå bara det som räknas? 

Jag gjorde grunden till en daimtårta innan jag åkte till stallet och sen lade jag på fudgen som skulle vara ovanpå medan vi åt kvällsmat, in i frysen för att stelna och på med havssalt och krossad daim som dekoration lagom innan gästerna kom. Tidspressat som vanligt när man håller på med hästar och har ett annat jobb. 

Apropå hästarna var det idag Ellys tur att bli riden, hon kom tydligt i hagen och sa att hon skulle ta en sväng idag. Quinnie höll sig på sin kant, antagligen fortfarande nöjd sen hoppträningen igår. Hon har ju lite egna idéer den hästen. Men samtidigt vill jag inte tvinga mig på henne om hon inte är sugen. Hon har bra grundkondis, hon är fin på träningspassen och hon gör lite mer än jag ber henne om. Kan jag då önska mer? Där har Elly lite kvar däremot, hon vill gärna ut och springa men glömmer lite bort att göra det på ett för hennes kropp snällt sätt ;-) Men men, en sak i taget. Först ska mammamagen bort, sen kan vi börja slipa mer på de detaljera, även om hon inte får springa riktigt som en giraff som hon hade gjort om hon fick välja. Där går gränsen, inga ryggproblem som kan förebyggas... Men imorgon får Quinnie gå, då väntar dressyrsadeln och dressyrprogramsträning inför helgens tävling. Jag tror att det mest är jag som måste kamma till mig, Quinnie har en förmåga att vara på den nivån jag är så kan jag bara hålla hög nivå gör även hon det. Ingen press inte. 

 

Kaos är väl kanske väl snällt för att beskriva läget på jobbet just nu, men det löser sig nog under helgen. Kombinationen med att en är på semester, ombyggnad av "min" avdelning, lite vabbande och lite semester och ni har läget just nu. Vi har haft fullt upp under veckan kan jag lova! Som hon jag jobbar med mest sa, det kan vara motiverande och roligt ibland om det är mycket men man känner att det kan vara görligt, men nu när det är föööör mycket blir man mest matt. Aja, lönehelg betyder att det säljs mycket vilket innebär att vi får bort lagret under nästa vecka. Även om det idag har varit minst sagt rörigt och det kommer vara minst lika mycket kaos imorgon fram till lunch skulle jag tippa på att vi har ordning på skutan till imorgon em. Tur vi har bra personal på stället ;-)

Igår var jag sugen på att rida, tills stallet var klart och jag insåg att det blåste halv storm och regnade på tvären i vissa vindbyar. Mmmm. Inte lika sugen då inte. Quinnie var visserligen väldigt nöjd när hon kom in, men så hade hon ju haft halsen på sig också, haha. Idag däremot, var jag inte alls sugen, stressen på jobbet tog ut sin rätt lite så det blev "föl"-mys istället. Också ett bra sätt att ladda batterierna <3 Quinnie tyckte nog jag var lite tråkig dock, hon såg lite besviken ut när jag sa att vi skulle åka och hon bara ställdes in i boxen direkt från hagen. Så jag lovade henne att rida en sväng imorgon. But first, 10 h på jobbet. Kötta!

Nu när detta publiceras är jag på jobbet sen en stund. Idag blir det lång dag, 8-19. Sen till stallet och fixa och ta in. Får se hur mycket energi jag har om jag rider eller ej. Jag skrev detta igår kväll så det är lite svårt att veta inför morgondagen hur jag känner. Jag tänkte passa på att skriva ned veckans aktiviteter för hästarna nu när jag väl har internet. I måndags var jag ledig, hade en bra idé på gång men blev in-sms:ad för att jobba 7-16 tisdag så jag prioriterade att sova framför att blogga. Sen i tisdags när jag väl skulle blogga ville inte min dator ansluta till internet länge. Det går bra nu, kände jag mest då. Hur som, i måndags red vi runt vanliga svängen genom skogen med sällskap av fotfolk + hund. Jättebra att gömma sig bakom när vi gick bredvid men oj så läskiga när vi ridit förbi och vände och gick emot dem, Quinnie... Lyckligast då var nog ändå Bollen, äntligen hade vi förstått att han ville ha en hund! Hur söt är han inte när han spetsar öronen och glatt traskar rakt fram och sticker ned mulen för att hälsa? Svar: ursöt.

I tisdags tömkörde jag lite, alltid lika nyttigt för Q att träna på att våga ta kontakt med bettet när jag står på marken. Hon har inte riktigt greppat hur man gör men hon kanske lär sig inom några år.

I onsdags tog vi en sväng bort till fältet och galopperade på volt tills hon slappnade av. Jag tror egentligen inte på att nöta saker med hästarna men just att nöta runt på volt med Quinnie är det effektivaste och för båda lindrigaste sättet att få henne att slappna av. Bara fokus på att hålla en rund volt, hur stor eller liten den blir är oviktigt och det är inget fokus på var benen är. Bara att hon ska släppa loss i nacken och runda ryggen. När hon väl gör det ber jag sen om att hon ska få lite ordning på höger bog och vänster bak. Men är hon inte avslappnad kan jag inte be om det. En sak i taget och börja nedifrån.

I helgen är det träning för KG igen, denna gång är det Skärlunda i Norrköping som lyckats få ned honom så jag var snabb att hoppa på. Det gäller att ta alla chanser som ges, han är ju inte så lätt att få ned den gode karlen. Jag är laddad och jag gissar att Q blir laddad av att åka dit. Gäller att vi visar att vi tränat bra nu sen sist så han återkommer och lär oss ännu mer.

I samarbete med Granngården

Har ni sett Granngårdens utbud av hästutrustning på nätet? Har ni missat det tycker jag absolut att ni ska kika in där! Jag har helt ärligt inte haft så bra koll på vad de har, då de inte har en butik här i Linköping. Men nu när jag satte mig för att leta upp 1 gammal favorit, en ny favorit och en wantie som jag ska presentera för er insåg jag att de har ett riktigt stort utbud. De har nu även samarbete med Charlies häst och hund, vilket innebär att det finns gott om bra märkesutrustning utöver de egna varor de har.

Så vilka varor har jag då valt? Jo, vi börjar med en gammal favorit. Horseware-täcken, i alla färger och former, de enda täcken jag använder dagligen. Här finns Granngårdens utbud av hästtäcken, mina favoriter just nu är de olika liners som finns att sätta i Horsewares utetäcken. På så vis kan jag ha ett utetäcke och ett innetäcke och sedan ändrar jag tjockleken med hjälp av en liner. Jag ÄLSKAR det systemet, det är smidigt, enkelt och framförallt billigare och flexiblare att köpa en liner per tjocklek än att ha ett täcke i varje tjocklek. Linern går dessutom att använda i de flesta av deras täcken (även de som det inte står utskrivet att de passar i, om de bara ligger still) vilket innebär att det är lätt att byta om man byter täcke. Som bonus blir det dessutom enkelt att tvätta ett svettigt täcke (för att hela tiden ha ett rent täcke närmast hästen), man tvättar bara linern :-).

En ny favorit jag hittade är ridtröja i fleece från Covalliero, den är så mysig! Riktigt härlig fleece och en fin färg. Den är min nya ”vara snygg på träning”-fleece.

Jag har inte så mycket snygga ridtröjor då jag sätter funktion före design, men nu så! Förutom att den är mysig och varm räcker den ned bra i svanken, något jag tycker är viktigt på en ridtröja. Blir man kall i svanken blir man lätt kall på hela ryggen och sen börjar man frysa, stor tummen upp för långa ryggar men tajta midjor! Materialet i tröjan känns stadig men ändå mjukt, vilket jag gillar. Den är dessutom supermysig så den passar lika bra som myströja som i stallet.

Min wantie denna gång är en oljerock från Covalliero. Jag har försökt hitta en riktigt regntät jacka (typ oljerock-style) att ha i stallet ett tag, så den här låter som ett bra alternativ. Den är dessutom snygg och ser skön ut så den ska jag helt klart se till att prova för att se om den ska få följa med mig hem nästa gång jag är i Norrköping så jag kan prova den i butiken.

Det här var mina favoriter för denna gång. Förutom dem jag nämnt finns även många andra produkter i Granngårdens sortiment som ligger mig varmt om hjärtat, som exempelvis de bästa stall- och ridskor jag någonsin haft från Ariat och supersmidiga täckeshängare som underlättar upphängningen av blöta täcken. Granngården är helt klart en hästbutik som är väl värd att spana in, både i butik och på nätet.

Inlägget är i samarbete med Granngården.

Underkategorier