Nu när detta publiceras är jag på jobbet sen en stund. Idag blir det lång dag, 8-19. Sen till stallet och fixa och ta in. Får se hur mycket energi jag har om jag rider eller ej. Jag skrev detta igår kväll så det är lite svårt att veta inför morgondagen hur jag känner. Jag tänkte passa på att skriva ned veckans aktiviteter för hästarna nu när jag väl har internet. I måndags var jag ledig, hade en bra idé på gång men blev in-sms:ad för att jobba 7-16 tisdag så jag prioriterade att sova framför att blogga. Sen i tisdags när jag väl skulle blogga ville inte min dator ansluta till internet länge. Det går bra nu, kände jag mest då. Hur som, i måndags red vi runt vanliga svängen genom skogen med sällskap av fotfolk + hund. Jättebra att gömma sig bakom när vi gick bredvid men oj så läskiga när vi ridit förbi och vände och gick emot dem, Quinnie... Lyckligast då var nog ändå Bollen, äntligen hade vi förstått att han ville ha en hund! Hur söt är han inte när han spetsar öronen och glatt traskar rakt fram och sticker ned mulen för att hälsa? Svar: ursöt.

I tisdags tömkörde jag lite, alltid lika nyttigt för Q att träna på att våga ta kontakt med bettet när jag står på marken. Hon har inte riktigt greppat hur man gör men hon kanske lär sig inom några år.

I onsdags tog vi en sväng bort till fältet och galopperade på volt tills hon slappnade av. Jag tror egentligen inte på att nöta saker med hästarna men just att nöta runt på volt med Quinnie är det effektivaste och för båda lindrigaste sättet att få henne att slappna av. Bara fokus på att hålla en rund volt, hur stor eller liten den blir är oviktigt och det är inget fokus på var benen är. Bara att hon ska släppa loss i nacken och runda ryggen. När hon väl gör det ber jag sen om att hon ska få lite ordning på höger bog och vänster bak. Men är hon inte avslappnad kan jag inte be om det. En sak i taget och börja nedifrån.

I helgen är det träning för KG igen, denna gång är det Skärlunda i Norrköping som lyckats få ned honom så jag var snabb att hoppa på. Det gäller att ta alla chanser som ges, han är ju inte så lätt att få ned den gode karlen. Jag är laddad och jag gissar att Q blir laddad av att åka dit. Gäller att vi visar att vi tränat bra nu sen sist så han återkommer och lär oss ännu mer.