Tja, Queen Q här! Jag har de senaste dagarna försökt övertyga matte om att den nya maten är äcklig. Tyvärr har hon inte riktigt fattat vad jag menar, jag vill ha tillbaka den gamla! Den var jättegod! Nu tror hon jag ska äta 2a sortering ?!? (2a skörd, Quinnie, 2a skörd /Cicci) Hallå? Vem tror hon att hon är? Tänker hon begära saker av mig, typ gå upp i vikt tjatar hon på mig om ganska ofta, så får hon ju faktiskt anpassa sig efter mitt tyckande och min smak. Jag bryr mig väl inte om att de andra hästarna inte förstår sitt eget bästa utan glatt äter vidare. Min polare (Elly) konstaterade att det duger, äckligt är det inte även om det andra var godare. Suck. Jag trodde jag skulle få med henne på tåget, men hon tyckte visst att det var bättre att äta det som serverades än inte alls. Ha! Hon förstår ingenting.

Idag tror jag kanske matte förstått lite mer. Idag tog hon in mig från hagen till slut. Jag som stod och stirrade efter henne, jag hoppades ju på godare mat! Hungrig var jag med. Klart jag vill gå in då. Men i alla fall, när matte släppte in mig i boxen låg det något nytt i krubban. Det var gott! Hon hade dessutom blandat ut med de där andra hårda sakerna, som visserligen var uppblötta denna gång, som är jättegoda (Krafft Muskel). Jag försökte få henne att ge mig mera men jag tror inte hon förstod vinken. Det här kan jag äta mer av. Matte suckade och sa "Tur att luzern är grovfoder så du kan få några kilo av det nu när du vägrar hösilage" när hon såg att jag uppfodrande slickade krubban i hopp om att hon skulle fylla på mer. Jag tyckte även hon nämnde något om "bortskämd" och "prinsessan på ärten" men det var nog inte till mig. Tror även hon sa att jag skulle få mera sen, förhoppningsvis menar hon då att hon fyllde hela krubban med "gott och blandat på hästvis" inför natten, men det är väl att hoppas på för mycket. Lite koll har jag allt på henne. Står och snackar om att "hästar är gjorda för att äta gräs så de ska äta mycket gräs även om de tävlar" och grejer. Hallå? Jag vill ha god mat! Gräs eller sånt där blandad i krubban är väl oviktigt så länge det är gott kan jag tycka. Att jag sen kan tänka mig mera av det i krubban är väl inte så konstigt, bästa stunden på dagen är ju att komma in och äta rent i den.

Fast allra bäst vore om hon stoppade tillbaka den där andra maten. Den var ruskigt god. Jag försökte få henne att förstå att jag kommer äta massor då, bara hon ger mig godare mat. kanske att jag kan tänka mig att gå upp lite i vikt då med, jag har ju tappat lite nu för att visa att jag menar allvar, kan ju inte bara säga utan måste ju visa praktiskt vad man menar så hon förstår. De där människorna är lite tröga ibland. Höt jag får nu "i brist på annat grovfoder" som matte säger är väl okej, men inte gott. Jag pillar pliktskyldigt i mig några kilo av det i avsaknad av godare mat, men det är bra för att hålla magen på rätt humör. Dumt att bråka med den. Kan inte ni som läser här påpeka för matte att hon borde skärpa sig? Hon skulle ju inte äta mat som hon inte gillar, så varför ska jag? Ni får gärna peppa henne att åka och fixa sånt där annat gräs, det som var gott. Det kan jag gärna äta av. Eller mer sånt hon la i krubban, det var med bra.

Nu är det dags att sova lite och drömma om godare mat! Hörs någon annan dag när jag har något viktigt att dela med mig av.

/ Drottning Q

//Bonden som levererar hästmaten hade fått med sig 2a skörd denna gång, till skillnad från 1a skörd innan dess. Q älskade 1a skörden men äter inte alls av 2a skörden, trots att det är bra värden osv så duger det inte till fröken. Som tur är får hon särbehandling så det kommer leverans på en bal från 1a skörden till fröken petig. Alla andra hästar i stallet gillar hösilaget som är och E tycker att det duger även om hon nog fördrar 1a skörden så äter hon sina kilon av detta med, även om det tar lite längre tid. Men fröken fin i kanten äter inte alls. Det där med svårfödda hästar som dessutom är kinkiga med mat och lätt faller ur är ingen höjdare. Men vad gör man inte för att hålla dem rätt i energinivå och dessutom uppfylla tuggbehov? Som tur är tror jag hon gillade lusernpelletsen. Återstår att se om hon ätit upp allt när jag kommer imorgon. Hon fick en skopa till kvällsmat tillsammans med det andra. Hon har dessutom luzern i strå-form i en bytta på marken. Men hon äter max något kilo av det så tyvärr kan jag inte öka den givan. Som sagt, hon är noga med vad hon äter, vilket inte alltid är en fördel. /"Människoslaven" Cicci//