Hej allihopa, Quinnie här. Jag vill byta ryttare, kan någon hjälpa mig? Jag förstår inte vad som tagit åt matte... Idag var det som upplagt för att vi skulle ut och busa i skogen, jag hörde dessutom rykten från Elly att de hade busat igår så idag borde det ha varit min tur! Men inte. Matte sa något om "inte i dressyrsadel" och bromsade konstant. Hallå?!? Jag vill ju springa ju! Komma här och rida runt i långsamt tempo var ju inte alls vad jag kände för. Solen sken, det var lagom varmt och vägarna greppade sådär härligt bra för att man ska kunna trycka i ordentligt och fara fram genom skogen. Men matte bara bromsade, bromsade och bromsade och sa åt mig att jag skulle vara lugn eftersom hon "inte sitter tillräckligt stadigt". Som att det vore mitt problem? Jag förstod inte alls hur hon tänkte där. Hon väljer väl vad för lädersak hon sätter mellan mig och henne, det är ju ändå upp till henne att välja en, för ändamålet, lämplig sån sak.

Så, eftersom hon misslyckades med det söker jag nu en ny ryttare. Vänligen läs igenom hela annonsen innan ni söker, så vi slipper missförstånd. Eller, så kanske ni kan prata med matte angående lädersaken och hjälpa henne välja så hon kan låta mig springa? Det går också bra.

Annars vill jag ha en ryttare som inte är rädd för att ha så mycket tårar i ögonen av fartvinden att man inte ser något. En ryttare som utan att tveka säger "jag litar på dig" och låter mig bestämma tempot (OBS! Mycket viktigt). Gärna någon som förespråkar ridning med så lite utrustning som möjligt då jag inte accepterar diverse stjälptyglar (tror matte kallar dem hjälptyglar kanske?) eller konstiga varianter av bett som har som mål att begränsa mitt inflytande i hur fort det ska gå (mattes bett går an, tar inte så mycket i min stackars mun, men inget annat är okej). Det ska också vara någon som förstår att ibland vänder man och går hemåt igen om saker är på väg att äta upp en. Viktigt att man inte trillar av då, blir så tråkigt med en sur ryttare när jag springer hemåt (matte har faktiskt varit duktig på den punkten). Jag vill inte byta ut matte helt, bara en eller två gånger i veckan när jag ska ha min dagliga löptur, eftersom det är där matte misslyckas. Faktiskt över en vecka sen nu, inte okej.

Jag behöver någon imorgon! Helst. Om jag inte övertalar matte. För jag vill springa, jag måste springa. Annars mår jag inte bra.

Annars har matte varit rätt snäll senaste tiden måste jag säga. Hon håller på och larvar om att bestämma galopp utan skritta emellan och jag förstår inte riktigt grejen? Sånt där kan jag ju i hagen. Men när jag trycker i och byter lite som jag vill (jag bara låter matte tro att hon bestämmer) får jag massor beröm så det kanske är lika bra att fortsätta. Mer beröm brukar leda till mer god mat, det vill man ju alltid ha. Även om jag inte riktigt förstår matte i en sak. Här har hon sagt åt mig att trava uppåt på banan och då får jag massor beröm (jag ÄLSKAR beröm!) men sen när jag gör likadant ute, fast med mycket mera tryck så skrattar hon och ber mig sluta för att hon "flyger ur sadeln". Hallå, bestäm dig känner jag mest. Kan inte någon ta upp det med med henne? Så hon blir som hon var förut. När jag fick springa.

Aja, so long. Vi hörs en annan dag! Nu ska jag konspirera med Elly om hur jag ska lura matte imorgon, om det inte kommer in någon ny ryttare som kan rädda mig så jag får springa.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Quinnie inte helt nöjd med att hoppsadeln är på omstoppning... Jag sitter inte tillräckligt bra i dressyrsadeln för att våga låta henne sträcka ut tyvärr, jobbigt att stå i lätt sits på tå ;) Men nästa vecka hämtar vi en hyrsadel så då blir det förhoppningsvis bättre. Jag överväger att rida med den gamla sadeln imorgon men vet inte om jag vågar. Jag sitter inte så fantastiskt stadigt i den heller, men den kan jag ha kortare läder i åtminstone. Kan bli spännande då Q aldrig gått med den. Ska bara kolla så den passar tillräckligt bra. För hon måste få springa imorgon om hon inte ska koka över hela veckan sen...

En galopptur i full fart i veckan håller hästen lugn och glad på banan!