Medan jag är på jobbet kommer här första dagens redogörelse från SM-veckan för 2 veckor sedan.

Torsdagen, ankomstdagen. Dagen började med lite sovmorgon då vi skulle fixa klart det sista innan vi åkte. Resan ned gick bra, det var skönt att inte ha en måste-tid att passa. Det rullade på bra och vi hann nedan till strax efter vad vi hade hoppats på.

Medan mamma fixade boxen gick jag en sväng med Quinnie. Sedan la vi på grejer så jag kunde rida. Tanken var ett lite lättare pass på kanske 40 minuter så hon skulle kunna se sig omkring. Så blev det inte riktigt.

Vi började på sandbanan, halva banan gick bra att va på. Andra halvan var inte okej, det var en bomhög i ena hörnet som tänkte äta upp Quinnie, i det andra var det duvor i trädet bakom. Ganska kass fokus på mig från henne med andra ord. Vi gick istället in i ridhuset (fina Crawfordhallen) som vi skulle rida i på fredagen. Tur var väl det... Det tog säkert närmare 40 minuter där inne innan jag kunde börja rida. Innan dess styrde jag runt och försökte få kontakt samtidigt som Quinnie var spänd som en fjäder beredd att lossa. För att ändå ge henne en bra erfarenhet väntade jag helt enkelt ut henne. Det fick ta den tid det tog. Så, efter många många varv där vi bara försökte rida rakt fram började hon lossa. Hon blev påverkbar och började lyssna mer på min än vad hon tittade på sakerna runt omkring. Jag passade då på att ändå rida igenom henne lite och försökte få till lite träning, vilket hon gjorde med bravur. Vi slutade på topp, helt enkelt.