Här kommer nästa del från SM-veckan.

Fredag och dressyr och hoppning på schemat. Jag startade först efter lunch, men för att Quinnie skulle få acklimatisera sig lite mer red jag en liten sväng på henne inne i ridhuset innan första start. Hon var inte alls lika spänd och tittig utan var betydligt mer fokuserad på mig.

Lite lunch för alla inblandade senare var det dags för dressyren. Hon kändes bättre än tidigare gånger. Spände i lite på framridningen och var inte riktigt så loss som jag hade önskat. Det var ändå ett bättre program än tidigare, i min känsla. Även om resultat var ungefär som tidigare tävlingar, 62,17% och 56,7 straff. Fortfarande problem med att skritta och lite spänd i övergångarna. Men bitvis var hon riktigt fin, synd bara att det sällan håller en hel bedömningspunkt ;-)

Bort till hoppbanan, Quinnie var rätt stark men kändes fin på framhoppningen. Gick in på banan och hon hoppade väldigt fint första 2, petar 3an av någon dum anledning (jag tror hon kom lite nära och blev lite slarvig, jag kunde inte ridit annorlunda för hon låg på bra avstånd), hoppade sen 4an bra, 5an var också bra. 5 - 6 var relaterat avstånd och mitt emellan känner jag hur hon fryser till lite, troligtvis fick hon syn på publiken. Jag la då om benen för att få henne med mig, vilket hon tog som framåtdrivande... Så den fick hon också med sig. Resten av banan hoppade hon sen jättefint. 3-kombinationen gick utan problem (in med 3-kombination på alla CNC* tack!), hon blir inte lika ivrig i dem som i en vanlig kombination utan väntar och hoppar upp sig mycket bättre :-) Så förutom de 2 hinder vi fick med oss hade vi bara fina, runda språng med bra avstånd. Nöjd häst och ryttare.

Nedan en bild från innan dressyren. Kan man inte få snyggast resultat kan man ju försöka vara snyggast ;)