Jag har nu suttit i kanske 2 timmar för att lösa foderstater till damerna... Till slut, efter mycket pysslande gick det ihop. Nu vet jag själv att ingen av dem är tabellhästar, men det känns lite dumt att ge Quinnie alldeles för mycket protein när det egentligen är energi hon behöver (eftersom det är lite mera hull jag vill att hon ska ha). Just nu i övergångstiden när hon producerar päls går det ju självklart åt lite extra protein. Men kanske inte riktigt så mycket som hon får nu. Dumt om det bara går rakt igenom och bajsas ut. Elly är lättare, inte riktigt lika svårfödd så hon klarar sig rätt bra på tabellhäst-värden. kruxet för Quinnies del är att hösilaget har lite för mycket protein per MJ för att var optimalt. Att det sedan är svårt att hitta kraftfoder med kvot under 6 gjorde det inte lättare. SÅ lösningen nu blir havre, mineraler, betfor och lite krafft muskel av säkerhetsskäl. Hur underbart är det inte att det räcker med 1 dl muskel? Så hennes foderstat kommer nu ändras till 750 gram havre (vågen ska med så jag kan väga), 300 gram betfor och sen 1 dl mineraler och 1 dl muskel. Det är lite mindre än hon äter nu då hon även får luzernpellets och linfrökaka just nu. Ska fasa ut dem lite långsamt och sedan kanske ge bara en halv dl eller liknande. Rätt vad det är har hon inte ätit beräknad mängd grovfoder så då behöver hon ha lite i reserv från kraftfodret.

För Ellys del blir det nog ungefär som hon får nu. Lite havre, luzernpellets, linfrökaka och mineraler. Mest för att få något i krubban när alla andra äter.

Sen får båda hästarna morötter i hinkarna med, gott och nyttigt!

Nu ska jag sätta fart och äta lunch så jag hinner ut medan värmen är kvar. För hästarnas del väntar då en stund utan täcke medan jag väger foder och fixar stallet innan dagens ridpass. Får se vad vi hittar på. Ingen hoppträning idag eftersom släpet är inne på kontroll inför Skåne i påskveckan (viktigt med regelbundna kontroller för att hålla det på topp hela tiden, dyrbar last) + att vi ska hoppa för KG i helgen så jag är lite sugen på att bygga upp något på banan och jobba med. Lite cavaletti för min egen noggrannhet skulle vara nyttigt till exempel. Men det finns risk för att det lockar mer att busa i skogen med tanke på vädret ;)