Både Elly och Bollen får största möjliga guldstjärna för uppförande igår. När vi skulle testa att lasta och åka till ridhus för att han skulle ha åkt transport och varit i ett ridhus en gång innan han skulle springa fint behövde han 1 timme för att gå på. När vi sedan skulle hem tog det väl 5-10 minuter. Jag hade därför planerat in ca 30 minuter för att lasta. Förstå då min förvåning när jag först skickar in Elly som snällt ställer sig och äter och sen står kvar med Bollen utanför och ser att han står och liksom tar sats. Men rampen är ju lite konstig så han funderar några gånger. Efter kanske 2-3 minuter av gå fram-backa-gå fram-backa  där jag stod bredvid och han funderade på om han skulle gå in eller inte så gick han rakt in. Bara sådär.

Båda två står sedan snällt hela vägen fram. Är lugna när vi ska lasta ur, Elly han till och med gnägga lugnande åt några andra som slamrade lite vid urlastning. Ungefär som att hon sa "såja, såja, ingen fara" och bara tar det lugnt. Bollen ville hoppa av rampen lite snett och gjorde rampen till ett nedhopp istället för att gå rakt av. Men klart enklare än under torsdagen. Båda stod sedan snällt när vi borstade av dem det sista och följde lugnt med in i ridhuset.

Väl inne i ringen var de jätteduktiga. Elly försökte hela tiden hålla Bollen på insidan men han ville gärna gömma sig mellan mamma och väggen. Tyvärr visade sig detta i siffrorna då han inte riktigt kunde visa varken traven eller galoppen lika bra som i torsdags, han blev lite spänd och tittig. Men tog det ändå oerhört bra för att aldrig ha sett något liknande. Han fick betygen: exteriör 8, skritt 8, trav 7.5, galopp 7, allmänt intryck 8 vilket ger 23,5 p (skritt+trav+galopp/3=7,5 så totalen blir 8+7,5+8) och 78,3% och ett kval till fölchampionatet i september. Jag och mamma fick kommentaren väl visad, bra gjort av oss som knappt visste hur vi skulle göra tycker jag ;-)

Mest imponerande var nog ändå när vi skulle lasta för att åka hem. Elly han inte ens få in alla 4 ben innan Bollen lugnt gick efter henne in. Jag som hade tänkt vänta tills hon stod och åt innan jag frågade honom om han skulle gå efter blev istället helt paff när han traskade in glatt. SÅ duktig! Tänk vad viktigt det är att  ge dem tid och låta dem fundera lite själva och framförallt att göra rätt från början. Att sedan ha ett sto som är lugnet själv underlättare ju också, såklart.

Elly hade gärna tagit med alla föl hem, hon gnäggade åt fler av dem och ville gärna fram och hälsa. Hon skulle älska att vara hönsmamma tror jag. Hon tar helt klart mammarollen med ro och trivs med den, inte har hon problem att hålla vikten heller vilket är väldigt skönt. De sa att vi ska vara rädda om ston med Robin Z som pappa, de är inte så många kvar. Så vi får väl se om Bollen blir fin, så kanske Elly kan få bli mamma igen någon gång när det passar (och pengarna finns där).

Tänk vilka coola hästar vi har ändå, jag och mamma. Så glad över dem :-) Nu ska vi fundera på om han ska få åka till championaten och försöka få bättre betyg på trav och galopp, det hänger nog mest på oss som visare för att få till det bara han får se sig omkring lite. Men först ska vi njuta av att han är söt och snäll och social <3

Slutresultatet gav oss en 4e plats av 14 bland hoppfölen och 7e plats av 22 föl totalt. Stolt ägare/uppfödare/visare!