Söt, motsträvigare, sötast, Bollen i ett nötskal. Igår har han fått träna på att bli handhäst, på en grusväg i en kohage (=inhägnat område men ändå "fritt"). Inget som stod så högt på hans lista dock. Det där med att inte kunna hoppa och skutta och försöka få igång mamma var inte hans grej. Gå i grimskaft bredvid mamma liksom, pfff. Under hans värdighet. Men gick an typ 30 meter. Så eftersom jag ändå tänkte vända där och rida hem igen stannade vi, vände och sen lät jag honom faktiskt gå lös hem. Det gick hem! Bollen travade glatt iväg, framför mamma med gott mod. När jag sen fattade galopp med Elly var han inte sen att hänga på, sen galopperade han glatt framför oss. Inget fel på modet i den där lille ;-) Tuffast u världen tyckte han själv att han var, tog sig en lite de-tour ut på sidan av vägen med. Blir en bra fälttävlanshäst som frivilligt springer bland stenar och buskar, hehe.

Vi var väl borta kanske 15 minuter totalt, så det var ingen lång bit direkt. Max 1 km bort i skritt och sen trav/galopp hemåt. Tanken med att börja redan nu är att kunna ha vissa pass med honom gående bredvid och andra pass är min tanke att han ska kunna vara med Quinnie så Elly får gå själv. Damen behöver motionen men jag vill inte råka överanstränga plutten, så det gäller att ta lite i taget. Vilket mest leder till att Elly nästan blir framriden och Bollen tycker att vi slutar lagom när det började bli roligt. Viktigt att göra det trots att han tycker att jag är tråkig. Kan jag uppmuntra honom till att vilja mer kommer jag få en bra häst att rida på sen. Det ska vara roligt och det ska aldrig bli jobbigt, samtidigt som det ska hinna busas lite. Svår balansgång, det där.

Fördelen om han kan börja gå bredvid Elly är att vi kan börja skritta korta stunder på vägarna, så Elly får jobba men slipper gå på banan. Just nu tycker hon det är roligt att vara på banan men jag vet ju hur dödstråkigt hon tyckte det var för 1 ½ år sedan så det gäller att inte vara där för ofta och att inte begära för mycket, då är risken att hon tröttnar igen. Därav att det är så viktigt att börja komma ut och göra annat, det gör massor för Ellys välmående att se något annat, hon vill arbeta och det märks att hon vill bli riden. När jag ridit Q och släpper ut henne igen kommer E fram och ser ut ungefär som "Är det min tur nu?". Så vi mjukstartar, helt enkelt. Allt avhängt på den lille, igår fick jag vänta ca 30 minuter från att jag var klar med Q tills jag kunde ta in E o B, han sov nämligen och då är det bara att göra lite annat under tiden. Alltid låta honom sova och sen komma upp och äta. Sen kan man göra något.

Får se om det blir ridning idag igen för Elly eller inte, det hänger lite på hur planen för imorgon utformas. För i helgen kommer jag inte hinna rida, då är det tävlingar så det är full fart hela dagen. I så fall blir det banan som gäller idag med lite cavaletti, varierat arbete när det är som roligast :-)