Bollebus var så (!) himla duktig i lördags! Elly med, för den delen ;-)

Han stod snällt i gången när jag knoppade, gick in själv efter mamma i transporten. Gick ur lugnt och fint, gick in i ridhuset och gjorde sitt jobb, med beröm godkänt. Han visade en fin skritt, en trav som ser ut att vara fantastisk (tänk den dagen jag får rida?!?), lätt, luftig med bra påskjut bakifrån med högt rest hals och en hoppning som blev bättre och bättre. Han har ju inte hoppat så många gånger så de första sprången hade han lite för mycket fokus på att titta på allt runtomkring men på slutet bjöd han på riktigt fina språng.

Så pass att några på läktaren kom fram efteråt och sa att han var vinnare i deras ögon. Hur glad blir man inte över att höra det? :-D Han var även exemplarisk i allt han gjorde, var lätt att fånga och gick snällt på ringen både första rundan och sen även i finalen som vi gick till. Han slutade på delad 4e plats med sin halvsyster, mer än vad jag hade räknat med. Det är inte lätt när några av fölen har hunnit byta päls helt, klart att någon/några månader hit eller dit spelar stor roll i hur mogna de är och hur bra kontroll de har på kroppen. han hängde glatt på Elly och galopperade i takt med henne ett tag och hon är då långgalopperad. Klart det är svårt med kroppskontrollen för honom då, långa ben och lång galopp. Han fick även beröm för att vara välmusklad, bra fart på Ellys mjölk.

Elly går in och ser ut som att hon läst manualen hur man ska göra innantill, ser till att vända så bollen hamnar på insidan, tränger honom genom att slicka väggen så han måste hoppa efter henne när han försöker krypa in mellan henne och väggen och är bara stencool med allt. Jag tror att hon försöker säga att hon vill fortsätta livet som mamma ;-) Med tanke på hur fin Bollen är så har hon ju helt klart stärkt sina chanser för att få göra om det någon annan gång.

Tack vare en snäll bekant har vi film på hela visningen, men jag är skvatt värdelös på att redigera film (kan det inte alls) så jag ska leja bort det till någon mer kunnig, så kommer det någon gång en film från visningen här. Tills dess finns det en kort sekvens på min instagram, falttavlan.se, där man kan se hur de hoppar som i synkroniserad hoppning, om något sådant hade funnits, haha. Den filmen hittar ni här: https://www.instagram.com/p/BKMEZKQD2Z_/?taken-by=falttavlan.se