Idag var en stor dag i Bollens liv, idag fick han sin första spruta. Jag valde att åka bort till Mälaren Hästklinik - Linköping som håller till på Staby gård, lagom långt bort. Det är så osmidigt (och dyrt...) att ta ut veterinär till stallet för att ge en spruta, så då åker jag hellre till veterinären. brukar vara både smidigare, ta kortare tid och bli billigare, hoppas på det även denna gång ;-)

Bollen har (såklart) uppfört sig som en riktig stjärna! Gick med lite fundering in i transporten trots mellanväggen (första gången han åker med mellanvägg), står snällt hela resan och backar världsvant ut lugnt och sansat på ny plats. Tittade sig omkring, spanade, litade på mamma (hans mamma alltså, Elly var med) och gick lugnt med in på kliniken. Där stod han och spanade, var lite fundersam när en häst sprang i löpargången så han var tvungen att bajsa lite men sen stod han lugnt och började fundera på vad han kunde hälsa på istället.

När det väl var dags för spruta kliade veterinären lite på halsen, varpå han böjer sig mot henne och frågar om hon vill mysa och vips var han sprutad utan att han själv ens hade fattat det. Mycket smidigt gjort från veterinären, stor tumme upp på det!

Under tiden vi var där charmade han alla som var i närheten och såg honom, så klart ;-) Är man söt så är man, hälsar han. Att han dessutom är bra att ha och göra med ledde till beröm för hur snäll han var att gå med i grimma. Jag hoppas att han brås på mamma utan att snappa upp dumheter från gudmor (Quinnie) så han håller sig snäll, men det visar sig väl om några år eller så.

Här kommer 3 bilder från äventyret, direkt urlastad ur transporten med massor spännande att titta på, utanför kliniken och en där han står i transporten, det syns att han har i princip lika långa ben som Elly nu, haserna och bakknäna är på nästan samma höjd.