Idag hade matte konstiga planer på schemat. Jag vet inte riktigt vad hon ville ha ut av dem men jag fick morötter så det var rätt lugnt. Först skulle mamma visst springa lite på banan. Det förstod jag inte riktigt det roliga i så jag stod mest i mitten och tittade på. Matte sprang också runt med mamma. Konstigt det där. Sen sprang mamma lite runt matte, det var roligare! Så då var jag med. Dumt bara att det var ett rep där som man fastnade i när mamma var för långsam. Måste ju springa fortare om matte smackar, även om mamma inte riktigt är lika snabb som mig på det där.

Sen skulle vi in i stallet där hon ställde mig själv där mamma och jag brukar stå. Sen grejade hon i grimman och plötsligt satt jag fast där. Aja, inget att hänga upp sig på. Mamma stod bredvid så det va lugnt. Sen skulle matte hålla på och lyfta på mina fötter. Såååå tråkigt. En till sån där grej jag tycker är onödig. Men jag fick mycket bitar av morot, det är gott. Så då kan jag stå ganska still ändå. Det blir bara lite jobbigt när hon håller fast hoven och grejar på den. Den är väl fin som den är? men nejdå, det tycker inte matte. En himla massa morötter senare släppte hon loss mig och satte fast mamma istället. Tydligen skulle hon också fixa fötterna, som matte kallade det.

Eftersom jag fick gå runt lite som jag ville passade jag på att smaka på grejerna i stallet, de där snörena mamma satt fast i är bra, de är lätta att tugga på! Sen kom några andra 2-benta så då stod jag och fick deras uppmärksamhet, inte så svårt så söt som jag är, hehe. Sen kom katten, men den ville inte hälsa på mig trots att jag gick efter den. Mamma kom med ut så jag gick på upptäcktsfärd. Smakade lite på bommarna och stallväggen och sådär. Sen gick mamma och åt gräs så då gick jag till henne.

Väl i hagen sen kom matte ut med massor med mat. Det är gott. Fast det där mammorna åt i hinkar kan de ha för sig själva, så gott är hö:t. Om ni bara visste hru gott hö det är! Jag fick ju morötter tidigare så jag lämnade dem till mina mammor.

Tjingeling, nu ska jag ladda för nya busräder imorgon! Det gäller ju att hålla båda två vaksamma, de ska inte tro att de har koll om de inte hänger med mig.