Idag hade matte konstiga planer på schemat. Jag vet inte riktigt vad hon ville ha ut av dem men jag fick morötter så det var rätt lugnt. Först skulle mamma visst springa lite på banan. Det förstod jag inte riktigt det roliga i så jag stod mest i mitten och tittade på. Matte sprang också runt med mamma. Konstigt det där. Sen sprang mamma lite runt matte, det var roligare! Så då var jag med. Dumt bara att det var ett rep där som man fastnade i när mamma var för långsam. Måste ju springa fortare om matte smackar, även om mamma inte riktigt är lika snabb som mig på det där.

Sen skulle vi in i stallet där hon ställde mig själv där mamma och jag brukar stå. Sen grejade hon i grimman och plötsligt satt jag fast där. Aja, inget att hänga upp sig på. Mamma stod bredvid så det va lugnt. Sen skulle matte hålla på och lyfta på mina fötter. Såååå tråkigt. En till sån där grej jag tycker är onödig. Men jag fick mycket bitar av morot, det är gott. Så då kan jag stå ganska still ändå. Det blir bara lite jobbigt när hon håller fast hoven och grejar på den. Den är väl fin som den är? men nejdå, det tycker inte matte. En himla massa morötter senare släppte hon loss mig och satte fast mamma istället. Tydligen skulle hon också fixa fötterna, som matte kallade det.

Eftersom jag fick gå runt lite som jag ville passade jag på att smaka på grejerna i stallet, de där snörena mamma satt fast i är bra, de är lätta att tugga på! Sen kom några andra 2-benta så då stod jag och fick deras uppmärksamhet, inte så svårt så söt som jag är, hehe. Sen kom katten, men den ville inte hälsa på mig trots att jag gick efter den. Mamma kom med ut så jag gick på upptäcktsfärd. Smakade lite på bommarna och stallväggen och sådär. Sen gick mamma och åt gräs så då gick jag till henne.

Väl i hagen sen kom matte ut med massor med mat. Det är gott. Fast det där mammorna åt i hinkar kan de ha för sig själva, så gott är hö:t. Om ni bara visste hru gott hö det är! Jag fick ju morötter tidigare så jag lämnade dem till mina mammor.

Tjingeling, nu ska jag ladda för nya busräder imorgon! Det gäller ju att hålla båda två vaksamma, de ska inte tro att de har koll om de inte hänger med mig.

Hej hej, Bollen heter jag. Stallets snygging och kung, om ni frågar mig. En cool individ med en rätt tråkig mamma som inte alls vill leka med mig utan hellre äter. Tur hon serverar bra mjölk, den är god! Något annat som är gott men ganska konstigt är den där maten (kraftfodret) mamma blir så glad över en gång om dagen. Den serveras i en konstig rund sak som står på marken, är jag snabb når jag så jag kan smaka lite i början. Men när mamma har ätit en stund är det så långt ned till marken så då brukar jag ge upp och sova en stund istället. Det där långa gröna (hö) vi får ett par gånger om dagen är lättare att nå, det brukar serveras direkt på marken men sticker upp rätt högt. Det är också ypperligt att bädda i för att sova gott! Rekommenderas.

Jag spenderar den mesta av min tid med att försöka få mamma att springa, smaka det mamma äter och äta från mjölkbaren, sova gör jag rätt mycket med. Sen brukar jag försöka få människan som kommer ibland att klia mig, mamma har sagt att man måste uppfostra dem ordentligt så jag tänkte att jag skulle börja direkt. Hon får göra lite som hon vill, bara hon kliar mig. Det är sååååå skönt att bli kliad, om ni bara visste! Idag kom hon med någon konstig flaska (flugsprej) som mamma bara gick iväg ifrån, jag fattar inte riktigt varför. Människan höll ju bara i den, sen kliade hon mig och vips så kom det mindre flugor. Skönt, även om jag inte förstår varför flugorna försvann när hon kliade. Hon skulle även kladda något i ansiktet på mig (flugsprej) med händerna men eftersom hon kliade så skönt på halsen lät jag henne få som hon ville. Sen pillade hon mig mellan benen med (hur lyckas de få fästingar på alla svåråtkomliga ställen= såsom skapet tex/människans anm.), vet inte riktigt varför men hon sa något om fästing. Vet ni vad det är? Hon har haft det som förevändning för att pilla på mig tidigare och sist drog hon lite i håret på halsen med! Men sen kliade hon lite igen och då förlät jag henne. Får inte vara för hård mot henne så hon slutar klia, det är faktiskt bästa stunden på dagen i hennes närhet.

Människans pratade om att jag kanske skulle få egen mat ikväll, hon tycker jag ska låta bli mammas mat och sa då att det "enklaste är kanske är att han får en egen krubba" så nu hoppas jag hon kommer med något riktigt gott. Annars fortsätter jag helt enkelt att nalla från mamma, hon blir bara sur efter en stund så det gäller att va snabb, som sagt.

Tjingeling med er, nu ska jag ut och busa!