Elly eller Elegant Elephant som hon egentligen är döpt till är min andra storhäst och köptes grön i december 2010 från uppfödaren Per-Ola Forsberg som driver Rapidsrock Stable i Dalby. Elly var sent tagen men hade startat några 1.10-hoppningar med Per-Ola och Ann-Sofie Oscarsson.

Elly fick sitt namn Elegant Elephant dels för att hon var ett elegant och vackert föl dels för att hon hade fina stora öron och Per-Ola hade djurtema på sina föl detta år.

Elly är en fantastisk individ som gästspelar både som katt och hund emellanåt. Hon sträcker sig som en katt och smyger som en katt men ska vara med precis som en hund. Hon har även en släng av giraff i sig när hon ska smaka på träd eller äta tistlar. Hon och jag har vinster i H90-fälttävlan och placeringar i LB dressyr. Tyvärr kommer inte vi så mycket längre för tillfället då Elly är lite väl försiktig när hindren blir högre. Hon har en fantastisk teknik som tyvärr inte får komma till sin fulla rätt eftersom hon inte riktigt vågar hoppa högre hinder.

Just nu får hon ta det lite lugnare då jag inte riktigt hinner med henne utan prioriterar skolan och Quinnie. Elly är istället duktig på att hjälpa mamma ta upp sin ridning och bygga muskler och träna på att trampa in under sig.