LaQuinne är min tredje storhäst som numera även måste anses vara min förstahäst. Jag hittade henne först på HästNet och såg henne framför allt för att det var en gammal Vallakompis som satt på ryggen :-)

Tittade på videon men föll inte direkt för henne. Någon vecka senare var jag på hoppträning med Elly hos Mariette och hörde mig för om hon visste om någon häst till salu som skulle vara något för mig, Jag hade ju sen ett tag tillbaka insett att Elly för närvarande inte mentalt klarar av högre klasser än H90 och jag vill ju vidare själv. Mariette hade då haft med Q på terrängträning vid två tillfällen så hon rekommenderade mig att åka och provrida henne då hon hade varit klockren på terränghinder och på den vägen är det...

Idag är jag väldigt tacksam över att vi blev rekommenderade att både prova och senare köpa denna häst. Hon har en helt fantastisk inställning till fälttävlan och älskar att vara på terrängbanan. Än så länge har hon även visat sig vara oerhört klok. Hoppar allt utan att tveka så länge hon förstår hindret. Förstår hon inte så går hon bredvid och ber mig rida bättre, oavsett om det är en spets eller ett nedhopp. Så trots att jag är mer erfaren än henne är det hon som lär mig. Gör jag rätt gör även hon rätt.

Hon har nu under senare del av 2015 även börjat utveckla sin dressyr. Innerst inne finns det väldigt bra gångarter men svårigheten är att få henne avslappnad så hon kan visa upp dem. Nu tränar vi för fullt för att kunna komma ut väl förberedda inför nästa säsong. Målet för 2016 är att starta NM som går i 2* så vi behöver all träning vi kan få.